Binnenstalling

De droge loodsen bieden ruimte voor de winteropslag van ca. 140 sloepen of gelijkwaardige schepen tot 9 meter. De mogelijkheid bestaat dat de boot in de stapel wordt gestald. De loodsen zijn afgesloten tijdens de wintermaanden.

Buitenstalling

Gedurende de wintermaanden wordt de helft van het afgesloten parkeerterrein gebruikt voor de winteropslag van boten onder de 9 meter. Zeilboten dienen, vanwege geluidsoverlast, met gestreken mast gestald te worden. U heeft de mogelijkheid om de 2 vrijdagen en zaterdagen vóór 1 april, van 9:00 tot 17:00 uur, eventuele lichte werkzaamheden aan uw schip te verrichten.

Standaard werkzaamheden

Winterstalling bij Jachthaven Hollandia omvat standaard de volgende werkzaamheden;

Het in en uit het water hijsen van het schip

Met onze eigen kranen hijsen wij uw schip in en uit het water, de kraan wordt alleen bediend door mensen met een kraanbewijs. Wij vragen u, voor uw eigen veiligheid, niet in het bereik van de kraan te komen tijdens de hijswerkzaamheden.

Met hoge druk afspuiten van het onderschip

Direct nadat het schip uit het water is gehesen zullen wij uw onderschip zorgvuldig afspuiten om zo veel mogelijk vuil te verwijderen. Dit maakt eventueel onderhoud in een later stadium een stuk eenvoudiger.

Transport

Met elektrische/hydraulische karren wordt uw schip uiterst zorgvuldig naar de stalling gereden, opgebokt en eventueel (afhankelijk van de beschikbare ruimte) gestapeld.

Accupolen loshalen

Om te voorkomen dat uw accu gedurende de winter leeg loopt halen wij uit voorzorg uw accupolen los. Voordat uw boot het water ingaat plaatsen wij deze weer terug, zodat u hier geen omkijken naar heeft.

Extra werkzaamheden

Naast de standaard werkzaamheden kunt u bij inschrijving kiezen voor enkele extra services;

Motor voorzien van antivries
Tegen een meerprijs voorzien wij het buitenwaterkoelsysteem van uw schip van antivries en controleren wij uw gesloten koelsysteem om zo uw motor te beschermen. Ook wanneer uw schip binnen gestald wordt raden wij u aan uw systeem te voorzien van antivries.

Mast strijken
Voor de winterstalling dient de mast van uw zeilboot gestreken te zijn. U kunt ervoor kiezen dit door Jachthaven Hollandia te laten doen. De tarieven die wij hanteren voor het strijken van uw mast staan vermeld op het inschrijfformulier.